Snel de accu opladen van de S6

By | 12 oktober 2015

Wil je snel de accu opladen van de S6? Ontdek hoe je dat het beste kunt doen zodat je zo kort mogelijk geen gebruik kunt maken van je telefoon.

Overigens hebben we het nu even voor het gemak over de Samsung Galaxy S6 maar van zelfsprekend werkt deze tip ook op de S6 Edge en de S6 Edge+.

Hoe kan je snel de accu opladen van de S6?

Om zo kort mogelijk zonder stroom te zitten en je S6 weer volledig in te kunnen zetten is het van het grootste belang dat je batterij vol is, of in ieder geval zo vol mogelijk.

Natuurlijk kan je onderweg niet de hele tijd verwachten dat de batterij van je telefoon volledig opgeladen blijft. Natuurlijk willen we allemaal wel dat onze telefoon de hele dag op 100% opgeladen blijft staan, maar helaas werkt dat niet zo.

In ieder geval nog niet, en of dat er ooit gaat komen is maar de vraag.

Is draadloos opladen van de S6 een goed idee?

Één van de voordelen van de nieuwste smartphones (en daar hoort de S6 ook bij) is dat je ze op kunt laden zonder dat daar een adapter kabeltje tussen het stopcontact en je telefoon bij komt kijken.

Je kunt de S6 heel eenvoudig opladen met de draadloze oplaadfunctie.

Alhoewel dit een handige oplossing is om je telefoon op te laden is het zeker geen snelle oplossing.

Als je dus zo kort mogelijk geen gebruik van je mobieltje wilt kunnen maken dan valt draadloos opladen buiten de opties.

Is opladen met een kabeltje sneller?

Daar kan ik kort over zijn, JA! Opladen van je mobiele telefoon is misschien niet de mooiste en nieuwste manier om hem weer op te laden maar het is zeker een veel snellere manier als de manier zonder een kabeltje.

Gebruik dus altijd je oplader als je je telefoon zo kort mogelijk wilt missen en snel helemaal opgeladen tot je beschikking wilt hebben.

Dus er is eigenlijk niets veranderd om je foon snel op te laden?

Tsja, dat zou je wel denken hè als je bovenstaande leest.

Maar…

Ook met het gebruik van je oplader is er een snelle manier ( de oude bekende manier) en een snellere manier (de nieuwere manier).

De snellere manier bestaat uit een aantal opties:

1. Zet je telefoon helemaal uit. Dan gebruiken apps, je scherm en andere toepassingen geen stroom en zal je zien dat je telefoon sneller opgeladen is als dat je hem gewoon aan laat staan.

2. Zet je telefoon in de vliegtuigstand. Dan staat hij dan wel niet helemaal uit (wat natuurlijk een nog snellere manier is om hem weer zo snel mogelijk opgeladen te hebben).

Maar omdat je geen gebruik kunt maken van je mobiele internet en niet kunt SMS-en en bellen is hij wel sneller opgeladen als dat je hem niet in de vliegtuigstand zou zetten tijdens het opladen.

3. Selecteer “snel opladen”. De snelste manier om weer met een volledige opgeladen accu van alle mogelijkheden op je telefoon gebruik te kunnen maken is de volgende:

Nadat je de oplader hebt aangesloten op het stopcontact en de telefoon, swipe je de notificatiebalk naar beneden en selecteer je “snel opladen”.

Voor het beste resultaat, maar dat spreekt vast vanzelf, gebruik je je telefoon in de tussentijd niet.

Dit waren mijn tips betreffende snel de accu opladen van de S6, als jij nog andere manieren weet laat het hieronder in de reacties dan even weten.