Samsung Galaxy S6 specificaties

By | 20 oktober 2015

Voordat je overgaat tot het kopen van de Galaxy S6 wil je waarschijnlijk wel weten wat de specs zijn van deze smartphone. Om je op weg te helpen hebben we alle Samsung Galaxy S6 specificaties voor je opgezocht.

Of je nu interesse hebt in de afmetingen van deze mobiele telefoon, de kwaliteit van de camera, de megapixels van het scherm of de kracht van de gebruikte processor, het geheugen, al deze specificaties kunnen doorslag gevend voor je zijn als je erover nadenkt om een S6 te kopen.

Dit zijn de Samsung Galaxy S6 specificaties.

Het scherm:

Één van de eerste dingen die je bij een nieuwe smartphone direct opvalt is het scherm (de kleur en afmetingen ook maar daar komen we zo op terug).

De nieuwe S6 heeft een, diagonaal gemeten,  5,1″ groot scherm. Het scherm is uitgevoerd in de HD super amoled wat een heel mooi beeld geeft. Het touchscreen van de S6 heeft 2560×1440 pixels wat een hoop is en dat zie je dan ook direct terug als je de verbluffende kleuren van bijvoorbeeld foto’s op je scherm bekijkt.

Afmetingen:

De afmetingen van de nieuwe Galaxy S6 zijn 143,3 x 70,8 x 6,9 mm. Vergelijk je dat met de afmetingen van zijn voorganger de Samsung Galaxy S5 (142,0 x 72,5 x 8,1) dan scheelt dat niet veel. De S6 is iets langer, iets smaller en weer wat dunner geworden.

Kleuren:

Met donkerblauw, wit, beige en het prachtige zeegroen wijken de kleuren aardig af van de beschikbare kleuren van zijn voorganger.

Materiaal:

Waar de S6 ook in afwijkt van de S5 (en al zijn voorgangers) is dat hij geen kunststof maar een metalen behuizing heeft meegekregen vanuit Zuid Korea.

Beschermglas:

Niet dat het beschermglas van de S5 zo slecht was maar voor de S6 is gekozen van een upgrade ten opzichte van het Gorilla Glass 3 is er nu gekozen voor het Gorilla Glass 4.

Processor:

Met de zwaardere games, grote HD videobestanden, foto’s en streamen van media wordt de kracht van de processor steeds belangrijker en doorslaggevend voor een bepaalde doelgroep (en dan met name de fervente gamers).

Ze kunnen hun hart ophalen als ze aan de slag gaan met de nieuwe S6, waar de S5 een Qualcomm Snapdragon 801, 32 bit quad core met een rekenkracht van 4 x 2,5 GHz  had heeft zijn opvolger een Samsung Exynos 7420, 64 bit octa core met een rekensnelheid van 4 x 2 en 4 x 1,5 GHz aan boord gekregen.

Werkgeheugen:

Naast deze processor upgrade heeft de S6 ook nog eens 1 GB meer werkgeheugen gekregen waarmee hij nu dus uitkomt op 3 GB.

Interne geheugen opslag:

Met zo’n snelle smartphone wil je natuurlijk een hoop geheugen hebben om je games, apps, foto’s en (HD) filmpjes in op te kunnen slaan. Afhankelijk van het model dat je kiest kan je kiezen uit 32, 64 of 128 GB.

Camera’s:

Met zoveel rekenkracht en geheugen hoop je natuurlijk op één of beide camera’s die je dan ook niet teleur stellen.

Met een 20 megapixels camera aan de achterzijde en een “selfie” camera aan de voorzijde van 5 MP zijn je foto’s en filmpjes scherp genoeg om af te drukken, op te slaan, te delen op je social media kanalen zoals Instagram, Pinterest, Facebook, Twitter, Youtube of Vimeo (om de populairste maar even te noemen).

Androidversie:

Bij de releasedatum was de Galaxy S6 uitgerust met Android 5.0 Lollipop maar dat als je nu een S6 koopt zit er al automatisch een upgrade op, en zo niet, dan kan je die automatisch downloaden na installatie.

Wil je een goedkope Samsung Galaxy S6 kopen?

De beste en meest actuele deals van de S6 staan hieronder in de selectietool, zo kom je in een paar klikken uit bij de goedkoopste Galaxy S6 van dit moment (zodra er nieuwe aanbiedingen zijn worden die direct verwerkt)!