Samsung Galaxy S6 Mini: Zijn dit de specificaties?

By | 24 oktober 2015

Hier staat een plaatje van de samsung galaxy s6 mini.Volgens de laatste geruchten komt er een Samsung Galaxy S6 Mini aan.

Nu iedereen al in de ban is van de Galaxy S7 die volgend jaar verwacht wordt duikt ineens het nieuws op dat er misschien nog wel dit jaar een kleinere versie komt van het vlaggenschip van dit moment, de Samsung Galaxy S6.

Lees snel verder en ontdek wat we tot nu toe gezien hebben van deze, nog te verwachten, mini uitvoering van de Galaxy S6!

De Samsung Glaxy S6 familie tot nu toe.

Alhoewel Samsung dit jaar de S6 familie al aardig uitgebreid heeft wordt er alweer een jonger, en kleiner, broertje van het topmodel verwacht.

Waar in februari op het MWC in Barcelona de Galaxy S6 en de Galaxy S6 Edge aangekondigd werden als opvolgers van de immens populaire Galaxy S5 serie kwam er later dit jaar een grotere versie van de eye catcher ( de S6 Edge), welke van Samsung de naam Galaxy S6 Edge plus mee kreeg.

Deze upgrade van het topmodel van dat moment (de S6) wordt nu dus waarschijnlijk opgevolgd door een kleinere versie, de Galaxy S6 mini.

Is de mini niet de verwachtte Samsung Galaxy Golden 3?

Er waren al wat geruchten over een toevoeging aan de toch al populaire S6 familie. Maar waar er in het verleden gesproken werd over een nieuw model dat de naam Samsung Galaxy Golden 3 mee zou krijgen blijkt deze naam te zijn vervallen en gaat het nu dan toch echt om een mini uitvoering van de reeds leverbare S6 modellen.

Waar het typenummer SM-W2016 eerst nog verbonden werd aan de Golden 3 is het toestel, wat al op meerdere plekken online gespot is, de mini, verbonden aan dit typenummer. Vandaar dat we aannemen dat de Golden 3 niet uit gaat komen maar dat daarvoor in de plaats de mini binnenkort wel te koop zal zijn.

Wat zijn de specs van de Samsung Galaxy S6 Mini?

De kleinere versie schijnt met name af te wijken in de afmeting van het beeldscherm.

Maar welke specs zijn er tot nu toe bekend van de S6 mini? (die overigens door Samsung nog iet officieel is aangekondigd).

  • Het toestel krijgt een Super Amoled beeldscherm van 4,6 inch
  • Een resolutie van 1280 x 720 pixels.
  • Een 2GB werkgeheugen.
  • De S6 mini krijgt een hexacore processor van 1,8 GHz.
  • Standaard zal deze smartphone uitgerust worden met een 16GB opslagruimte.
  • De Galaxy S6 mini wordt¬†uitgerust met een micro SD kaart ingang.
  • Een 16 mega pixel camera aangevuld met een selfie camera van 5 mega pixels.
  • Ook dit model krijgt een vingerafdruk scanner onder de home-knop mee.

Wil je niet wachten op de Galaxy S6 Mini?

Wil je de S6 mini niet afwachten maar vind je de overige Galaxy S6 modellen echt te groot?

In onderstaande tabel staan de laatste aanbiedingen met flink gereduceerde prijzen van de Samsung Galaxy S5 mini. Kijk maar eens rond, misschien staat je nieuwe toestel er wel tussen.