Hoe kan je gegevens overzetten naar de Galaxy S6?

By | 17 oktober 2015

Hoe kan je gegevens overzetten naar de Galaxy S6 is een veel gehoorde vraag van mensen met een S6.

Een goedkope Samsung Galaxy S6 kopen is vaak je eerste zorg, maar als je hem éénmaal in het bezit hebt wil je hem natuurlijk ook graag zo snel mogelijk gebruiken en het liefst met alle gegevens en instellingen zoals op je vorige mobiele telefoon.

Hoe kopieer je dan al je gegevens eigenlijk naar je nieuwe telefoon?

Hoe kan je gegevens overzetten naar de Galaxy S6?

Helaas is het nog steeds zo dat niet alle mobiele telefoons op dezelfde manier geïnstalleerd kunnen worden. Gekker nog, zelfs als je nieuwe toestel van dezelfde fabrikant is als het toestel wat je al gebruikte dan nog spreekt het vaak niet vanzelf als je je nieuwe mobieltje wilt installeren.

En als je het installeren al tot een goed eind hebt gebracht dan is het vaak weer een heel gepuzzel om alle gegevens, benodigdheden en apps van je oude toestel op je nieuwe toestel te kunnen krijgen.

Hoe doe je dat eigenlijk als je de S6 van Samsung hebt gekocht? Nou, eigenlijk is dat helemaal iet zo ingewikkeld als je op het eerste gezicht zou denken.

1. Begin met het installeren van de S6. Dit is een (uitgebreid) proces wat nagenoeg vanzelf gaat zodra je de telefoon aanzet en gaat voorzien van alles wat nodig is om hem met alle voorhanden zijnde opties te kunnen gebruiken.

2. Leg beide telefoons naast elkaar neer. Op deze manier kan de data heel eenvoudig overgezet worden op je S6.

3. Zet je wifi verbinding aan. Voor de overdracht heb je natuurlijk wel een wifi verbinding nodig van beide toestellen.

4. Voer een data kopie van je oude telefoon uit. Tijdens het installeren zal er gevraagd worden of je een 1-op-1 kopie van alle data van je oude telefoon op je nieuwe telefoon wilt hebben. Doe dit! Hierdoor worden de account gegevens, je instellingen en je apps overzicht overgezet worden naar je nieuwe telefoon.

5. Download Samsung Smart Switch. In de Google App Store vind je de (gratis) app “Samsung Smart Switch“. Zorg dat je deze app op beide toestellen hebt geïnstalleerd en aan hebt staan. Wil je meer weten over deze app kijk dan even hier op de website van Samsung Nederland.

6. Volg de instructies van Samsung Smart Switch. Je gaat nu door de instructies van deze app heen en kunt dan op een heel eenvoudige manier alles wat niet op je SIM kaart staat overzetten van je oude naar je nieuwe toestel.

Ook muziek, foto’s filmpjes en andere media content (bestanden) die je op je oude telefoon hebt staan worden dan overgezet. Wil je niet alles overzetten? Geen probleem! Je kan in de app aanvinken wat je wel en iet over wilt zetten naar je nieuwe smartphone.

Hopelijk vond je deze tips waardevol. Laat in de reacties hieronder even weten of je wat aan de instructies en tips hebt gehad.