Android 6.0 Marshmallow voor de Galaxy S6

hier staat een afbeelding van android 6.0 marshmallow.Over Android 6.0 Marshmallow is een hoop te doen. Het gonst al geruime tijd van de geruchten over deze update van het bestaande Android 5.1 Lollipop besturingssysteem waar ook de samsung galaxy S6, S6 Edge en de S6 Edge+ mee zijn uitgerust.

De vraag die ons het meeste bezig hield was toch wel de datum dat ze voor de S6 serie beschikbaar zou zijn. We hebben ontdekt wanneer de update verwacht wordt en willen die graag met je delen!

Wanneer krijgt de S6 serie de nieuwe android 6.0 marshmallow update?

Één van de meest gestelde vragen van eigenaren van één van de S6 versies is toch wel de vraag wanneer de update beschikbaar komt voor hun toestel.

Diverse bronnen hebben verschillende datums en maanden genoemd maar een duidelijk en beslissend antwoord bleef maar uit.

Toen Samsung vorige maand aankondigde dat de update van hun besturingssysteem ook toegankelijk zou zijn voor onder andere de S6 toestellen werd er al snel vanuit gegaan dat deze update binnen een maand na het persbericht beschikbaar zou zijn.

Dit was vorig jaar met de aankondiging van het verschijnen van 5.1 Lollipop namelijk ook het geval.

Helaas moeten we je teleur stellen als je op versie 6 zat te wachten om op je telefoon te kunnen installeren.

Volgens de laatste berichten is er op korte termijn geen verwachting dat de eigenaren van de populaire samsung galaxy s6 smartphones gebruik kunnen gaan maken van de update die Google aan hun Android systeem heeft gegeven.

De verwachting is momenteel dat Android 6.0 Marshmallow pas in 2016! beschikbaar zal zijn voor de Galaxy S6 toestellen. Dit schijnt ook te gelden voor de Samsung Notes.

Veranderd er veel met Android 6.0 Marshmallow?

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen. Nee, er veranderd niet echt veel ten opzichte van versie 5.1 die je (als het goed is) nu op je telefoon hebt draaien.

Wat er precies gaat veranderen vertellen we je nu.

1. Knippen en plakken.

Als er iets is wat de gemoederen al tijden (lees jaren) bezig houd is het de omslachte en onhandige manier om te kunnen knippen en plakken.

Dit wordt nu met versie 6.0 eindelijk een heel stuk eenvoudiger.

2. Back ups van je apps.

Iets anders waar Android, net als knippen en plakken, erg achter de muziek aan hobbelde ten opzichte van ander besturingssystemen was het missen van de mogelijkheid om je apps en ook je apps data te kunnen back uppen. Gelukkig is daar bij de nieuwe versie nu wel aan gedacht.

3. Google Now on Tap.

Dit klinkt veelbelovend maar ook dat valt wel mee.

In versie 6.0 kan je met de home knop van je telefoon extra informatie opvragen van een onderwerp wat er op je scherm aanwezig is. Erg handig als je bijvoorbeeld wat meer informatie wilt over een artiest of evenement.

Wat aan het lezen over een nieuwe film en wil je de trailer ook bekijken? Met deze nieuwe optie kan dat dus met 1 “tap” op de home knop van je mobieltje.

Juich echter niet te vroeg. Deze optie is in Nederland nog niet voorhanden. Het goede nieuws is tegen de tijd dat 6.0 volgend jaar beschikbaar is zal Google NOw on Tap dat ook wel zijn 🙂

4. Wat overige kleine aanpassingen.

Wil je je apps kunnen beheren?

Het verbruik van je accu naar beneden bijstellen?

Een vinger afdruk scanner gebruiken?

Ook hier schijnt Google aan gedacht te hebben. Wil je gebruik gaan maken van de nieuwste Android versie? Dan zal je voor je S6 toestel dus nog even geduld moeten hebben tot volgend jaar.

Wat vind jij van de release datum en nieuwe mogelijkheden? Laat het hieronder weten!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *